maandag 30 november 2009

wefeelfine.org



Wefeelfine!

Naast de ontelbare web 2.0 toepassingen zoals myspace, facebook, hyves, twitter en niet te vergeten msn zouden we bijna vergeten dat er ook nog zoiets bestaat als een weblog. Kortweg blog genoemd. zo’n beetje elke wereldburger heeft wel van dit verschijnsel gehoord en waarschijnlijk heeft ook zo ongeveer de helft ergens een blogprofiel op het wereldwijde web. Maar welke blogs zijn nu interessant? Waarom denkt de willekeurige persoon dat de rest van internettend wereldburger geïnteresseerd is zijn/haar levensperikelen? Wefeelfine.org is een nieuwe manier om je te begeven in de wereld van de weblogs.

Er zijn een aantal “grote” bloggers die het gemaakt hebben zoals Perez Hilton. Ook zijn blogs van artiesten populair onder hun eigen fanbase. Maar wat is voor jou interessant? Wefeelfine.org geeft een mooi overzicht van bloggers over de hele wereld waarvan de blog begint met I feel of I am feeling. Dan wordt het aantal uitkomsten wel beperkt tot de engelse taal maar gelukkig zijn er ook fotobloggers terug te vinden. Alles wordt gecategoriseerd op soort emotie, plek van herkomst en de lokale weersituatie. Je kan ook scrollen door verschillende lijstjes van citaten, omstandigheden of emoties. Wil je weten wat de meest voorkomende gevoelens zijn, klik dan rechtsonder op Mobs of Metrics voor overzichtelijke lijstjes. Het kopje Montage geeft een overzicht van de fotobloggers, je ziet direct een scherm met kleine thumbnails van foto’s die bloggers over de hele wereld hebben ge-upload. Het kopje Mounds geeft een grafiek met daarin het aantal mensen die in een bepaalde gemoedstoestand zijn zoals ‘happy’ of ‘fine’, maar ook ‘guilty’ en ‘sick; .

De website wefeelfine.org heeft niet veel nut, maar het ik vind het wel interessant om te zien hoe andere mensen hun belevenissen, gedachten en gevoelens te zien. Vooral het feit dat het een internationale website is maakt het interessant. Hoe vaak kom je nu terecht op de blog van een Chinees of Amerikaan?

Hoewel ik enthousiast ben over de website is niet iedereen even lyrisch. Zoals de “weg met internet”blogger. Boris Flenckhuizen schreef het artikel: “hoe we ons voelen gaat u geen reet aan”. Hij vind wefeelfine.org duidelijk geen goede website aan zijn artikel te zien: “Hoe we ons voelen? Gister best goed, want Ajax verloor. Maar vandaag vertellen we u lekker niet, want kom op zeg. Hoe we ons voelen gaat u geen donder aan! Dat hangen wij dus niet aan de grote klok.” Aldus flenckhuizen. Ook vindt hij dat de naam van website de lading niet dekt. Hier heeft hij een punt, want natuurlijk voelt niet iedereen zich “fine” maar om daar nu over te vallen vind ik lichtelijk overdreven. Misschien moet het webteam van wefeelfine.org maar een alternatieve url voor meneer Flenkckhuizen aanmaken, iets als: wefeelfinebadworsegreatawesomevictorious.org. Misschien dat dat wel de lading genoeg dekt.

Al met al vind ik wefeelfine.org een nuttige website om eens te kijken hoe ver de wereld van bloggen reikt. Het is voornamelijk een amusante website gezien je het moeilijk een afspiegeling van de maatschappij kunt noemen gezien niet iedereen erin wordt opgenomen. Als je even een uurtje niets te doen heb kan je goed vermaken met wefeelfine.org.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten