donderdag 11 februari 2010

benetton casting

hmm.. modellenwerk... ooit in een ver verleden eens foto's laten maken, maar een carriere is nooit wegelegd geweest voor me door mijn gezonde maat 40. Vind ik niet erg, alleen leek het me zo'n mooie kans om nieuwe plekken te ontdekken, de wereld te zien. Niet dat alle modellen de hele wereld overreizen maar het klinkt zo ontzettend aannemelijk en ik ben er van overtuigd dat dat het mooiste gedeelte is van je werk als model. Je krijgt betaald en komt op (bijna) alle mooie en interessante plekjes die de wereld te bieden heeft!

wat ik altijd jammer heb gevonden is dat de modellenwereld nogal oppervlakkig lijkt. je moet size zero hebben en volgens mij hoef je als model niet bepaald slim te zijn als je maar mooi bent en die specifieke trekken in je gezicht of lichaam hebt. Modellenwerk is dus voor veel mensen niet weggelegd en laat ik maar niet beginnen aan mijn relaas over dat die size-zeromeisjes anorexia promoten(dat idee heb ik nu eenmaal en daar wijk ik niet vanaf). Ik was ook zo lyrisch over de dove-campagne! eigenlijk eens normale vrouwen met mooie vrouwelijke rondingen die de vrouw siert(die campagne is vast opgezet door een vrouw of een hetero-man want ik denk dat de reden dat alle modellen zo dun zijn is omdat karl lagerfeld en kornuiten natuurlijk alleen warm worden van meisjes met het lichaam van een achtjarig jongetje en dat ze rondingen eng en vies vinden)

nu heeft benetton ook iets leuks. Een modellenwedstrijd waar het gaat om stijl. iedereen mag meedoen en het gaat voornamelijk om het promoten van je eigen stijl en niet zozeer om je claudia schifferachtige looks. Leuk! ik doe mee.. ik zag de website en ze hadden het gelijk over new york(mijn droom) dus ik heb me halsoverkop aangemeld! ik besef nu dat het niet gaat lukken omdat mensen op je moeten stemmen en er zijn nou eenmaal een hoop meiskes en jongens die er zo fanatiek mee omgaan dat ik het al heb opgegeven maar ik vind het wel een leuke sport om te stemmen op mensen van boven de 30 of met tattoos of met piercings, hanekammen, maatje gezond of andere dingen die ik typeer als 'a sort of awesomeness' =)

moeten jullie ook doen! laat al die modekipjes en webcamgirls links liggen en stem op de echte, coole, stoere, gekke, toffe, maffe mensen die het ook verdienen om te shinen! wiehoewww lang leve het leven!

www.benetton.com/casting

1 opmerking:

  1. Maar Lygia, ik vind jou nergens en je verdient wel een stem

    BeantwoordenVerwijderen